Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem, hogy indokolja-e szavazatát a többi párt frakciója? Nem kívánják indokolni, ezért soron következik a sportról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/2421. számon, az egységes javaslatot T/2421/202. számon kapták kézhez. A Házszabály alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be. Ezekrõl ajánlás készült T/2421/204. számon. Hack Péter urat kérdezem, hogy kívánja-e szóban kiegészíteni a bizottság ajánlását? Jelezte, hogy nem.

A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmaznunk. Mivel ez esetben az ajánlás a sportról szóló törvényjavaslatnál kettõ pontból áll, az ügyrendi vitát megelõzve kérdezem az Országgyûlést, egyet ért-e azzal, hogy a módosító javaslatok tárgyalása összevontan történjék? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége egyetértett az összevont szavazással.

Kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. Jelzés nem érkezett, ezért a határozathozatal következik. Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom, a határozathozatal következik.

(19.10)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait T/2421/204. számú ajánlás 1., 2. számú pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 261 igen szavazattal, 23 ellenében, 34 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a sportról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 247 igen szavazattal, 55 ellenében, 16 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps az MSZP soraiban.)

A Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportja jelezte, hogy a frakció szavazatát Páva Zoltán képviselõ úr indokolja. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage