Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Fórum az egyetlen ellenzéki párt, amely igennel támogatta a két törvényt. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Súlyos fenntartásaink voltak, hangsúlyozni szeretném, a törvény elfogadását megelõzõen is. Mindkét törvényjavaslattal szemben, elsõsorban a sportról szóló törvényjavaslattal szemben. Ezeket a fenntartásokat most is meg tudnánk fogalmazni, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a sport ügyében elõremozdulás törvény nélkül nincsen.

Ez a törvény, azt mondhatom, nem árt a magyar sport ügyének, és alkalmas lehet arra, természetesen az önök többségének a szavazatát elnyerve, hogy amikor majd a költségvetési törvényt fogjuk tárgyalni, és egyéb, ezzel összefüggõ törvényeket, megoldjuk azokat a kérdéseket, amelyek a finanszírozást illetõen teljességgel megoldatlanok vagy nagyon gyengén sikeredett megoldásuk.

Természetesen nem kívántuk 14 nappal az olimpia megnyitása elõtt a szavazatunkkal azt demonstrálni, hogy nem kívánjuk a magyar sport ügyét elõbbre mozdítani. Azon a véleményen vagyunk, hogy ez az igen szavazatunk egy fenntartásokkal, egy feltételes módban megfogalmazott igen. Készek vagyunk ennek a törvénynek a javítására, akár ellenzéki, akár más pozícióban. Ezzel szeretnénk indokolni szavazatunkat. (Taps az MDF padsoraiban, szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage