Nádori László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ): Elnök Asszony! Igen tisztelt Országgyûlés! Miközben a frakciónk részérõl szeretném megindokolni, hogy miért fogadtuk el ezt a törvényt, egyúttal módom lesz egy-két, itt felmerült kérdésre is reflektálni. (Zaj a jobb oldalon.)

Igen. A törvénnyel adósságot törlesztünk, ez az elsõ. Hetven éve nincs sporttörvény, tehát ezt a nagyon fontos jelenséget nem szabályozza, nincsenek igazodási pontok, és nagyon közel állunk a rendetlenséghez.

Kiemelt pozitív vonásokként fogom fel azt, hogy az állam feladatait nagyon egzaktan, nagyon pontosan körvonalazza.

A másik, hogy miközben megerõsíti az állami irányítást, megteremti ennek az irányításnak a civil kontrollját is. Tehát létrehozza a Sporttanácsot. Létrehoz két közalapítványt: egyiket a versenysportnak, a másikat pedig a szabadidõ- és ifjúsági sportnak.

A következõ pedig az, hogy nincs Európában még egy ország, felmerült, hogy a miniszterelnökhöz tartozna a sportirányítás.

Egy csomó olyan kérdés merült fel, amit lehetetlen teljesíteni, részben jogi, részben gazdasági okokból. Ha posztulálunk egy jó gazdaságot, egy nagy bevételt, akkor hozzá lehet rendelni kiadásokat is, tehát föl lehet egy kicsit javítani a sportnak az anyagi hátterét. Errõl sajnos, most nincs szó. A sport hátterét, anyagi hátterét a meglévõ gazdasági lehetõségeinkhez kellett igazítanunk. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage