Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! Nemmel szavaztunk erre a törvényjavaslatra, ami kiszámítható volt a korábbi viták alapján.

Nincs módom megismételni az összes szakmai érvet, amiért ez a törvényjavaslat - véleményünk szerint - támogathatatlan. Ez a törvény megalapozatlan, szûk látókörû, néhány statisztikai adatból kiindulva született. Nem vizsgálta meg az ellátórendszerek összefüggését. önök itt olyan javaslatot szavaztak meg, melynek nem tudják, hogy mi lesz az eredménye.

Ebbõl a törvényjavaslatból csak az ember maradt ki, akit az egészségügynek szolgálni kellene.

Szakmai szempontból nem indoklom tovább a nem szavazatunkat, de felhívom a figyelmet arra, hogy nagyon súlyos alkotmányos aggályaink vannak a törvényjavaslattal kapcsolatban, hiszen a jogbiztonságot és kiszámíthatóságot veszélyezteti ennek a javaslatnak számos ponton való tisztázatlansága.

Ezért már itt van a kezemben a Göncz Árpádnak szóló levél, melyben részletes indoklással hét pontban felhívva a figyelmet a törvény bizonytalanságaira és ellentmondásaira, a köztársasági elnök úrhoz fordulunk, hogy az aláírás elõtt alkotmányossági vizsgálatra küldje át a törvényjavaslatot az Alkotmánybíróságra.

Természetesen, amennyiben a köztársasági elnök úr ezt nem teszi meg, akkor az Alkotmánybírósághoz fogunk fordulni, kérve a törvény felülvizsgálatát, hiszen több ponton minden bizonnyal a jogállamiság klauzulájába ütközik. Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDNP soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage