Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr, és köszönöm a kormányzati oldalról az elismerõ morajt. Gondolom, ez annak szól, hogy a Kisgazdapárt volt az a párt, amely felismerte, hogy ezt a most törvény rangjára emelt, nem sokkal ezelõtt még törvényjavaslatként tárgyalt, az egyes köztartozások behajtásával összefüggõ törvények módosításáról szóló törvényjavaslat címet viselõ elõterjesztést elutasította a Kisgazdapárt, hiszen az több vonatkozásban alkotmánysértõ, több vonatkozásban pedig egyértelmûen károsnak minõsülhet.

Elõször is mint egyik érvünkre, hivatkozunk arra, hogy nem oldotta meg ez a törvényjavaslat a szabályozás egyszerûsítését és áttekinthetõségét. A szabályok állandó változtatása óriási zavarokat idéz elõ, ezért mindenképpen káros lesz ez a most elfogadott törvény, hiszen a tb-kintlevõségek behajthatóságát hiába célozza meg, miután ezt teljesen alkalmatlan módon teszi, nincs meg a statisztikai alap, a kintlévõségek pontos összege nem állapítható meg, de még az adósok köre sincs nyilvántartva.

A Házat emlékeztetem arra, hogy ez két MSZP-s képviselõ elõterjesztésére elfogadott, tb-költségvetéssel kapcsolatos javaslat, amely állítólagos nemzetközi elvárásokra hivatkozva lett elfogadva, ezért a kormány összekapcsolta a tb-költségvetést a nemzetközi megállapodásokkal, amelyek egyértelmûen kudarchoz fognak vezetni, hiszen a tervezett 17,8 milliárd deficit helyett a valóságban a deficit akár a 70 milliárdot is elérheti.

Most hiába adott az APEH után a tb-nek is protézist ez a javaslat, miután a protézist elfelejtették szájba tenni, ezzel nem nagyon fog sikerülni harapni, mert hiszen gondoljanak arra képviselõtársaim, hogy hiába hosszabbították meg az elévülést, ami önmagában alkotmányellenes, másrészt a perindítás esetében a keresetlevél benyújtásának nincs halasztó hatálya, tehát tulajdonképpen a polgári törvénykönyvet két vonatkozásban is módosította ez a (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) most elfogadott törvény. Befejezem, elnök úr, (Derültség.) ilyen módon egy magasabb szintû jogszabályt is módosított az önök által most elfogadott (Az elnök pohara megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idõ leteltét.) törvény, ami jogi képtelenség. Köszönöm, elnök úr. Ha ilyen igyekezettel fog majd a saját képviselõtársainál is zörögni, (Derültség.) azt is megköszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage