Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tehát a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a módosító javaslatok elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. A záróvitához készült ajánlás 1. és 2. pontja egyaránt az egységes javaslat 34. és 35. §-ainak helyébe új szöveg felvételére, illetõleg a paragrafusok módosítására irányul. Az alkotmányügyi bizottságnak az 1. pontban lévõ javaslata kizárja a 2. pontban Gaál Gyula indítványát. Elõször az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 1. pontja szerint.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 236 igen szavazattal, 51 ellenszavazat és 39 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. szeptember 30-ai országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat, imént módosított, szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 170 igen szavazattal, 92 ellenszavazat és 67 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, (Általános taps.) kívánják-e szavazatukat indokolni? Szekeres Imre képviselõ úrnak adom meg a szót, MSZP. (Közbekiabálás az ellenzék padsoraiból: Halljuk!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage