Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Elõször az ügy lényegével kapcsolatban. Szekeres képviselõtársunk arra hivatkozott, hogy azért lett volna szükség a napirend elõtti felszólalások korlátozására, mert ezzel több idõ jutott volna az érdemi munkára e Házban.

(21.30)

Felhívom a figyelmét Szekeres képviselõ úrnak arra, hogy ezzel szemben a valóság az, hogy a napirend elõtti felszólalások, mint az ellenzék fontos jogosítványa, a politikai véleménynyilvánítás kifejezésének eszköze, egy olyan ellenzéki jogosítvány, amelynek a szûkítése egyben a demokrácia szûkítését is jelenti.

Másrészt hadd hívjam fel arra a figyelmét, ha többet akar dolgozni, ennek semmi akadálya, tartsunk három plenáris ülésnapot, vagy négyet és akkor lehet többet dolgozni.

Vagy még egy lehetõséget ajánlok, nevezetesen ne terjesszenek be olyan alkotmánykoncepciót, amelyet az utolsó pillanatban az MSZP kormánya meghiúsít, és ezzel egyéves munkát hiúsít meg. Ha ezt a meghiúsított egy évet napirend elõtti felszólalásokkal akarnánk kitölteni, akkor tíz évre meg kellene hosszabbítani a jelenlegi parlamenti ciklust.

Én úgy gondolom, hogy erre kellene figyelemmel lenni, no meg arra, hogy szerintem a Házhoz méltatlan viselkedés az, amelyeket Szekeres Imre a mostani indoklás során tanúsított, és amelyet sajnálatos módon ki kell mondjam, a miniszterelnök úrtól láttunk, amikor meghallván a...(Elnök kikapcsolja a mikrofont.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage