Géczi József Alajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, a bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Fél év után újra Rapcsák András képviselõtársam ellen adott be keresetet Mónus Áron úr Hódmezõvásárhelyrõl.

Még a '94-es önkormányzati választások elõtt egy városi tévében lezajlott kampánymûsorban szerepeltek együtt, illetve egymás után, és a Mónus úr bemutatkozó beszédében bûncselekményekkel vádolta a polgármesterjelölt urat, és ezért becsületsértésért, rágalmazásért magánindítványt tett ellene. Mónus Áron úr viszonváddal élt, azt állította, hogy a rákövetkezõ öt percben Rapcsák úr ugyancsak megsértette az õ becsületét. A mentelmi bizottság a parlamenti gyakorlatban elõször megtekintette a videófelvételt, és a videófelvételrõl - mert más bizonyíték nem állt rendelkezésre -, a videófelvételbõl egyértelmûen kiderült, hogy nemcsak hogy nem tett rá rágalmazó kijelentéseket, hanem még a személyre sem utalt Rapcsák úr.

Tehát nem találván a feljelentés tárgyát még csak halvány utalásban sem, ezért a mentelmi bizottság azt javasolja az Országgyûlésnek egyhangú szavazással, hogy Rapcsák képviselõtársunk mentelmi jogát ne függessze fel, annak ellenére, hogy viszonvádról van szó, és mégis úgy gondoljuk, hogy legalább Rapcsák képviselõtársunk fele részben a pereskedéstõl tartózkodhatja magát. (Nevetés.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage