Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Két kifejezetten valótlan, félrevezetõ állítás hangzott el a Kisgazdapárttal szemben. Az egyiket most Rácskay Jenõtõl hallhatták, a másikat pedig a miniszterelnöktõl, Horn Gyulától, aki viszont úgy sakkozta ki a parlamenti többséggel az õ felszólalását, hogy az utánam essen, hogy én ne tudjak reagálni az õ felszólalására. (Általános derültség és taps.)

Ezért megköszönöm a Fidesznek a lovagias és a tényeknek megfelelõ felszólalását. (Taps.) Ami Horn Gyulának a megjegyzéseit illeti, õ nyílván Rostockban tanult oroszul, azért nem tudhatja, hogy mi történt a Kisgazdapárttal. Tudniillik ahogy 1945. november 4-én 57,3 százalékkal gyõzött a Kisgazdapárt a kommunista hatalom - az akkori szovjet hadsereg által támogatva - Szviridov altábornagy útján követelte rögtön 81 országgyûlési képviselõnknek a lemondatását. Ezt követõen Kovács Bélát - annak ellenére, hogy mentelmi joga volt -, kihurcolták a Gulag-szigetekre, és akkor megfenyegették az akkori törvényes miniszterelnököt, a bissei Nagy Ferencet, hogy õ is Kovács Béla sorsára jut. És amikor a bissei Nagy Ferenc Svájcban tárgyalt, azalatt elrabolták az 5 éves kisfiát, Lacikát, és így kényszerítették a lemondásra. Ezzel a gyalázatos tettel a kommunisták a 46 Kisgazdapártot lényegében ellehetetlenítették. Ilyen körülmények között a Kommunista Párt cinkosára hivatkoznia Horn Gyulának - egy megszállt ország esetében, ahogy azt Orbán Viktor nagyon helyesen kinyilvánította (Taps.) - tisztességtelen. Rácskay Jenõ képviselõ úr pedig azt állította, mintha mi az ukrán-magyar alapszerzõdés ügyében nem elleneztük volna ezt a szerzõdést.

Kérem mi már rég nem voltunk a koalíció tagja, kiléptünk a koalícióból '92 február 21-én, mi voltunk az egyetlen párt, amely szemben állt az ukrán-magyar alapszerzõdéssel, óriási botrányok között tudtuk elõadni (Az elnök kopogtatással figyelmeztet az idõ leteltére.) az ellenzõ véleményünket, és hadd utaljak arra, hogy mi voltunk az egyetlen párt, amely az alkotmány 19. § (3) bekezdése f) pontja alapján (Az elnök ismét figyelmeztet.) - abbahagyom, elnök asszony - az Országgyûlés általi elõzetes jóváhagyását igényeltük ennek a szerzõdésnek, tehát valótlant állít (Bekiabálás, taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage