Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm elnöknõ intézkedését, mód lett volna a javaslataim önálló indítványainak áttanulmányozóknak korábban ezt megtenni, de örülök, hogy ezt most elrendelte.

Ami Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr felszólalását illeti, ismerem jelentõs részben annak a konferenciának az anyagát, amelyrõl szólt: nagyon értékes, szokásos tudományos találkozás, fontos kérdéskörben. Amit én javaslok, az ennél sokkal konkrétabb. Valóban új nemzetközi konvenció kidolgozása, hogy mennyire szükséges, azt úgy gondolom, a mai tárgyalás is bizonyította. Az értelmezési zavaroktól, a lábjegyzetek szükségességétõl, a fogalomhasználati problémáktól egészen addig, hogy kiderült, hogy az együttélés alapkérdéseiben nagy hézagok mutatkoznak, úgy gondolom, indokolttá teszi egy ilyen tanácskozássorozatnak a megtartását, konkrét céllal.

Magyarország eléggé érdekelt ebben a kérdéskörben - rendelkezik is olyan tudományos kapacitással, hogy ezt meg tudja szervezni és az érdekelt országok, illetve az érdekelt testületek részvételével sikerre is vigye. Úgyhogy én fönntartom javaslatomat. Természetesen ennek a vitáját nem most gondolom lebonyolítani, hanem az önálló indítványok rendje-módja szerint majd annak benyújtását követõen, a Ház állásfoglalása nyomán szeretném megtenni. Köszönöm szépen. (Taps az MDNP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage