Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem kedves képviselõtársaimat, hogy szíveskedjenek elfoglalni a helyüket. Folytatjuk munkánkat. 82

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik (Taps, hangzavar.) - kis türelmet és csendet kérek szépen - a Magyar Köztársaság és Románia között kötendõ alapszerzõdésrõl szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája. A külügyi bizottság ajánlását H/2834/13. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a külügyi bizottságot, hogy kíván-e a bizottság elõadót állítani?

Nem kíván elõadót állítani.

Tisztelt Országgyûlés! Most javaslatot teszek a részletes vita szerkezetére. A bizottsági ajánlás mindösszesen 10 pontból áll. A vitát a 2. és a 9. pont kivételével valamennyi pontra külön-külön megnyitom. Az említett pontok tárgyalásának összekapcsolására késõbb teszek majd javaslatot. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz, vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik az 1. pont vitája, amely azt kezdeményezi, hogy a szerzõdést csak a romániai magyarság autonómiájának és kollektív jogainak konkrét gyakorlása mellett, az Országgyûlés elõzetes hozzájárulása birtokában két évi idõtartamra írja alá a kormány.

Megkérdezem, hogy ki kíván szólni a vita e szakaszában.

Megadom a szót Varga István képviselõ úrnak, Magyar Demokrata Fórum.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage