Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon hálátlan dolog ilyenkor bármit is mondani. Eltökéltem, hogy nem szólalok fel ebben a vitában, de az igazságügy-miniszter úr, valamint Bauer képviselõtársam megállapításai - azért a két percen belül - egy-egy mondatra késztetnek.

Az egyik az, hogy nagyon jónéven vettük volna, ha az Igazságügy Minisztérium ehhez a rendkívüli üléshez készít egy olyan anyagot, hogy tanulmányozva az elmúlt harminc évet, a Románia által megkötött szerzõdésekbõl, nemzetközi egyezményekbõl mi az, amit Románia maradéktalanul betartott. És akkor beszélnénk a bizalom kérdésérõl! Mert miért a magyarsággal szemben és miért a magyar ellenzékkel szemben bizalmatlan a tisztelt kormány, miért nem azzal szemben, akivel szemben alapja lenne a bizalmatlanságra? Ez az egyik kérdés.

A másik kérdés, amit Bauer képviselõtársam mondott, ez pedig a konkrét két évi idõtartamról szól. Itt is szeretném megjegyezni azt, hogy látszik, hogy õ a kérdést alaposan tanulmányozta, és figyelmét semmi nem kerülte el, csupán a 90 lényeg. Ugyanis a lényeg az volt, hivatkozott a magyar-ukrán alapszerzõdésre, hogy bezzeg azt az elõzõ kormány 10 évre kötötte.

(23.30)

Rendben van, 10 évre kötötte, de akkor a kormánypártok soraiból voltak, akik lelkiismeretükre hallgatva nem szavazták meg azt a bizonyos szerzõdést, ez az egyik. A másik pedig az, hogy ez a két év ez nem a romániai magyarságnak szól, hanem annak szól, hogy két év múlva választások lesznek Magyarországon, és talán jön egy olyan kormány, amelynek ez a szerzõdés kellemetlen és kényelmetlen lesz. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage