Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ügyrendi javaslatot szeretnék tenni. Úgy tûnik, hogy a házbizottság - és ebben mind a hét párt érintve van - rosszul mérte fel a mai ülésnap befogadóképességét, éjjel 1/2 1 van, a második módosító indítványnál tartunk, és feltehetõen még vannak hozzászólók, még kilenc módosító indítvány van, ha jól számolom. Reálisan ez azt jelenti, ha ilyen tempóban haladunk, akkor reggelig tart legjobb esetben a módosító indítványok vitája. (Közbeszólás a ellenzéki pártok oldaláról: Van idõnk!)

Természetesen idõnk van, senki nem gondolja azt, hogy szándékos idõhúzásról van szó, hiszen a mondanivaló magvas, minden képviselõ nyilván frakciója vagy saját maga álláspontját képviseli.

Ügyrendi javaslatom a következõ: a részletes vita olyan módon folyjon le, mint ahogy le szokott folytatódni, vagyis addig tartson, ameddig vannak felszólalók, a végsõ szavazást pedig halasszuk el a következõ parlamenti ülésnapra, vagyis jövõ hétfõre. Köszönöm szépen. (Nagy taps a kormányzó pártok, szórványos taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage