Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselõtársaim! Petõ Iván frakcióvezetõ úr úgy fogalmazott, hogy a házbizottság rosszul mérte fel a munkamenetet. A végeredménnyel egyetértek, amit elmondott, azonban a kezdõ gondolattal nem. 100

Amikor a házbizottság összeült, akkor az ellenzéki pártok azt kifogásolták, hogy egy ilyen súlyú, horderejû kérdésben nem szabad délutánra összehívni az Országgyûlést, mert nem végzünk. Az MSZP-nek és az SZDSZ-nek az volt a javaslata, hogy 14 óra elegendõ. Én egészen biztos voltam már akkor, amikor 14 órában határozták meg, hogy rövidíteni kívánják a televíziós nyilvánossági idõt, és ezzel az ellenzéki képviselõket arra akarják kényszeríteni, hogy minél rövidebben beszéljenek, ha bele akarnak férni a televízió nyilvánosságába.

Ugyanazon a délelõttön nyilatkozott a televízió két vezetõje, hogy akkor tudják a televízióadást biztosan közvetíteni, ha az Országgyûlés délelõtt kezdi meg a munkáját. Ennek ellenére a házbizottság az önök javaslata miatt délutánra rakta a kezdõ idõpontot, és kínkeservesen tudtuk elérni, hogy 14 óra helyett 13 óra legyen a kezdési idõpont, tehát a rossz felmérésbõl származó következményeket viseljék a kormányzó pártok.

Egyebekben egyetértünk az ön javaslatával és képviselõcsoportunk támogatni tudja azt a megoldást, hogy a záróvitát és a zárószavazást a következõ héten tartsa meg. (Zaj az ülésteremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage