Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Elnök Asszony! Kedves Képviselõtársaim! Államtitkár Úr! Nagyon röviden emlékeztetnék arra, hogy az ügy egy tengeri kígyó, hiszen február 12-én, napirend elõtti felszólalásban hívtam fel elõször a figyelmet arra, hogy a nyíregyházi beruházásnál mi történik, és mi folyik a nyugdíjbiztosító tekintetében.

Mivel erre ugyanakkor kaptam választ dr. Mészáros Tamástól, ami elég semmitmondó volt, végül is interpellációban fordultam a felügyeletet gyakorló, törvényességi felügyeletet gyakorló népjóléti miniszterhez, aki 30 napos írásbeli válaszadási kötelezettséget vállalt a parlament elõtt, és ezt a parlament engedélyezte.

Így került sor arra az írásbeli válaszra, amelyre azért választottam azt a formát, hogy írásban reagálok, mert két perc alatt arra a rengeteg tényre, amelyre föl szerettem volna hívni a figyelmet, nem lett volna mód.

Jeleznem kell, hogy a Népjóléti Minisztérium - és személy szerint Szabó György miniszter úr is - rendkívül korrekten kezelte a kérdést, mert a Nyugdíjbiztosító Önkormányzat válaszát rendre nem fogadta el. Végül: amit válaszában adott, itt is egy csomó olyan adathalmaz is elõfordult, amely nem fedi a tényeket. Errõl nagyon világosan és egyértelmûen beszélt Kökény Mihály államtitkár úr. Végsõ soron én is azzal nem fogadtam volna el a választ, hogy adjunk módot a pénzügyi bizottságnak, hogy azt a számtalan visszaélésre utaló és szabálytalanságra utaló dolgot végre egyszer a parlament egyik bizottsága - amelyik ebben illetékes - vizsgálja felül.

Tekintettel arra, hogy Kökény Mihály államtitkár úr ugyanezzel a kéréssel indult, és akceptálta azokat a tényeket, amelyeket én a viszontválasz írásos részében adtam, ezt az utóbb adott választ - amely erre irányul - elfogadom. Kölcsönösen kérjük a pénzügyi bizottságot, hogy végre ennek a kérdésnek a végére tegyen pontot, és vizsgálja ki, hogy mi folyik a Nyugdíjbiztosító Önkormányzat beruházásainál. Köszönöm. (Taps.)

44

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage