Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Jó lenne, hogyha folytatni tudnánk a munkánkat. Kérem, segítsenek a folyosón lévõ képviselõtársaink becsalogatásában.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a Bizottsági Fõosztály fõemelet 1. és 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. A kormány sürgõs tárgyalást kérve számos elõterjesztést nyújtott be. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság Minisztériuma felsorolásáról szóló 1990. évi XXX. törvény módosításáról szóló T/2849. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 175 igen, 43 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérném Soós Károly államtitkár úr gépét bekapcsolni.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a Kapuvár-Andau fahíd építését végzõ osztrák mûszaki katonák magyarországi határátléptetésérõl szóló H/2855. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásba vételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 240 igen, 4 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság légterének NATO-repülõgépek által történõ igénybevételérõl szóló H/2856. számú országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásba vételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Kérem Pál Béla képviselõ úr gépét bekapcsolni, és Lezsák Sándor gépét is.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 252 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló, 1995. évi CXXI. törvény módosításáról szóló T/2859. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 198 igen, 29 ellenszavazat és 35 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi VIIL. törvény módosításáról szóló T/2865. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 187 igen szavazattal, 60 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány kivételes tárgyalást kérve benyújtotta a földmérési és térképészeti tevékenységrõl szóló törvényjavaslatát T/2812. számon. Megkérdezem Lotz Károly közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárást indokolni? Nem kívánja. Lotz Károly ezek szerint nem kívánja, viszont kívánja Lakos László földmûvelésügyi miniszter úr. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage