Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Írásban nem jelezte senki hozzászólási szándékát. Megkérdezem az Országgyûlést, kíván-e valaki szólni? Nem. Az általános vitát 78 lezárom, és mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Megkérdezem, van e valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele? Nincs. Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik tehát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Szlovén Köztársaság Közép-európai Szabadkereskedelmi Megállapodáshoz történõ csatlakozásáról szóló megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 290 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Most a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között 1994. április 6-án Ljubljanában aláírt Szabadkereskedelmi Megállapodás kihirdetésérõl szóló 1994. évi XCVII. törvény hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala következik. Az elõterjesztést T/2819. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem az Országgyûlést, hogy az expozé már elhangzott, írásban senki nem jelezte hozzászólási szándékát. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni? Nem. Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem van-e ezzel valakinek ezzel kapcsolatosan észrevétele? Nincs. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között 1994. április 6-án Ljubljanában aláírt Szabadkereskedelmi Megállapodás kihirdetésérõl szóló 1994. évi XCVII. törvény hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 289 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló 1995. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az önálló indítványt T/2696. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Filló Pál képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage