Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az elõbb említett másik önálló indítványom ugyancsak augusztus 30-i keltezésû. Nem érzem elavultnak mégsem, az azóta lefolyt rendkívüli tanácskozás ellenére, hiszen olyan korrekcióval igyekszik élni az eddigi fejlemények tekintetében, amelyeket éppen a lezajlott viták vagy a le nem zajlott viták indokolnak.

(10.30)

A vitákon - emlékeznek rá - felmerült, hogy itt két kormány tanácskozása alapján kerülne sor a történelmi jelentõségûnek minõsített alapszerzõdés megkötésére, és tulajdonképpen a parlamenti pártok hatékony módon ebben a kérdéskörben sem Magyarországon, sem Romániában nem nyilatkozhattak meg. Még kevésbé került sor arra - és ezt igyekszik javaslatom pótolni -, hogy a parlamenti pártok küldöttei egymással ismertessék pártjaik álláspontját, tegyék lehetõvé, hogy ami idõben nem történt meg, az még nem elkésve - ha nem is a legkedvezõbb idõben - megtörténjék.

Erre irányul a javaslatom, tehát parlamenti pártok küldötteinek tanácskozására, helyük megjelöléseként Aradot és Szegedet hoztam szóba, és azt a reményt szeretném kifejezni most, hogy ez nem falra hányt borsó lesz, hiszen a kérdés felvetése már a vitában utalásszerûen figyelmet keltett, sõt, magyar részrõl a külügyek felelõs vezetõje jelezte, hogy ebben a kérdéskörben - gondolom az elõzõben is és ebben is - lát további tárgyalásokra alapot, vagy legalábbis olyan kérdést, olyan javaslatokat, amelyekkel érdemes foglalkozni. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage