Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Legyen szabad megjegyeznem, hogy rendkívül különösnek tartom, hogy itt sorozatosan történnek utalások arra, hogy különbözõ kisgazda bizottsági tagok mennyire voltak a témakört illetõen aktívak, vagy nem aktívak, és ezeket mind az én vonatkozásomban, mint negatívumot igyekeznek az MSZP oldaláról értékelni.

Én ugyanakkor úgy gondolom, hogy én ebben a témakörben többször kifejtettem az álláspontomat. Két országgyûlési határozati javaslatot adtam be, ezt támogathatják, igen tisztelt képviselõtársaim, és számos módosító indítványt adtam be, ahol ízekre szedem a párizsi békeszerzõdés 27. cikk (2) bekezdésével kapcsolatos kormányálláspontot, és úgy gondolom, hogy ha a feladata magaslatán állt volna az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság, ebben az esetben az érdemi kérdésekkel kellett volna foglalkozniuk, tehát többek között azzal a ténnyel, hogy miért csak a kedvezõtlen részét akarják végrehajtani a párizsi békeszerzõdésnek, a magyarságra hátrányos részét, miért nem az egész békeszerzõdést, tehát a magyarságra kedvezõ részeket is, amelyeknek a végrehajtásáról senki egyetlenegy szót a magyar kormány részérõl, de az emberi jogi, kisebbségi bizottság részérõl sem szólt.

Kérem, gondoljanak arra, hogy például a szovjet csapatoknak 1955- ben el kellett volna távozniuk Magyarországról! Egyetlenegy szót nem hallottam a magyar kormány részérõl, hogy az ezt követõ 35 éves törvénytelen megszállásnak a következményeit külön fogják érvényesíteni a Szovjetunióval szemben. Tehát én úgy gondolom, hogy az engem ért bírálatok helyett inkább érdemben kellene a szerzõdéssel foglalkozni. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage