Gellért Kis Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Most a korábbi, a személyemmel kapcsolatos megjegyzésre reflektálnék elsõként.

Torgyán képviselõ úrnak - mint rendesen - hiányosak a történeti ismeretei. Ha másért nem, tessék körülnézni majd a frakcióban! Én magam 50 éves vagyok, 1948 és '52 között - kiszámítható - 4 illetve 6 éves voltam, úgy is mint ÁVO-s. (Nevetés az MSZP soraiban.) Ön mondta. Ha végignézi ezt a frakciót, a legidõsebbek sem voltak abban a korban, hogy az ön által emlegetett rohamosztagosok között bármiben részt vehettek volna, egy. (Az MSZP soraiból bekiabálja valaki: Szégyellje magát!)

De ezzel összefüggésben, én 1989-ben nem képviselõként, de eszembe nem jutott akkor politikusnak lenni, láttam azt a jegyzõkönyvet, amely a kisgazda székházat birtokba vette. Tessék elolvasni, ugyanis semmi köze nem volt hozzá az MDP-nek, nem pártvagyonként államosították a Semmelweis utcai székházat. Amit tehát mondott, olyan vagyonként, mint az MSZP birtokában lévõt, az már akkor sem volt igaz, amikor a birtokbavétel megtörtént, nemhogy ma. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. Dr. Torgyán József felszólalásra jelentkezik.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage