Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Felség! Felséges Asszonyom! Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Országgyûlés! Képviselõtársaim és a magam nevében tisztelettel köszöntöm Felségedet s a Felséges Asszonyt a magyar Országgyûlésben. Örömünkre szolgál, hogy Felséged az Országgyûlésben felszólal.

Szeretném önt biztosítani arról, hogy a magyar társadalom nagyra tartja Felségednek a spanyolországi demokratikus átalakulásban játszott kiemelkedõ szerepét. A demokráciára való békés átmenet idõszakában példa értékûek voltak számunkra a demokratikus fejlõdés spanyol tapasztalatai. Reményeink szerint kapcsolataink további bõvüléséhez a parlamentek közötti párbeszéd is egyre növekvõ mértékben járul hozzá.

Örömöt jelenthet, hogy ez év júliusában Budapesten üdvözölhettük a spanyol képviselõház és szenátus elnökét. Minden parlamenti politikai erõ egyetért abban, hogy az euro-atlanti integrációs szervezetekhez történõ csatlakozás hazánk kiemelkedõen fontos célkitûzése, amelyben számítunk Spanyolország szolidarítására és aktív támogatására.

Felség, kérem, mondja el beszédét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage