Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Bársony András, Gellért Kis Gábor, Szent-Iványi képviselõ urak, úgy is mint államtitkárok! Tisztelt mindazon pártok képviselõi, akiknek a nyilatkozataiból az volt kiérezhetõ, mintha az elõzõ kormány elodázta volna, nem akarta volna megoldani a kárpótlási kérdéseket.

Kedves Képviselõtársaim! Az önök pártja, pártjai soha semmilyen kárpótlási törvényt nem szavazott meg ebben a parlamentben hat év óta. Szeretném önöket emlékeztetni arra, hogy nemcsak zsidó kárpótlásra, semmilyen kárpótlásra nem adták önök a szavazatukat. Ezzel szemben beadványok tömkelegével bombázták az Alkotmánybíróságot annak érdekében, hogy a kárpótlási folyamatok minél tovább tartsanak, és ez a helyzet, ami most elõállott, nem a Magyar Demokrata Fórum, nem a Kereszténydemokrata Néppárt és nem az akkori koalíciós partnerek állapota és munkája kapcsán alakult ki. Igenis az önök pártjai tettek meg mindent annak érdekében, és úgy látszik, most is ezt teszik, hogy elodázzák a folyamatokat, és ne kelljen kárpótlási ügyekben a felelõs magyar kormánynak felelõsséget vállalva valóban az ügyeket elintézni.

Ne felejtsék el az önök pártjainak hozzáállását a kárpótlási kérdésekhez és ne kívánják a közeljövõben most azt úgy beállítani, mint hogyha az akkori kormány tisztségviselõi, akár mint bizottságot alkotó tisztségviselõk, akár mint képviselõk, nem tettek volna meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon pont kerüljön a nem annak a kormánynak a pártjait terhelõ felelõsség kapcsán azokért az ügyekért, amelyért a társadalom megszenvedett. Úgyhogy nagyon kérem itt a televízió nyilvánossága elõtt, lehetõleg ezeket ne felejtsék el, és vegyék figyelembe.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage