Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagyon örültem volna, hogyha hallom a Gellért Kis Gábor felszólalásának utolsó mondatát is, de sajnálatos módon elmosódott, nem jutott el ide az, amit õ mondott, de engedje meg, hogy arra, amit a párizsi békeszerzõdés 27. cikkelyének (2) bekezdésével kapcsolatban említett, ott felhívjam a következõkre az igen tisztelt Ház figyelmét.

Kérem én nem tudok egy szerzõdésnek az olyan rendelkezésérõl - amely csak kötelezettséget tartalmaz - másként szólni, mint kötelezettséget tartalmazó rendelkezésrõl. A mi álláspontunk annyiban különbözik valóban a kormány elõterjesztésétõl, hogy mi azt mondjuk, egy szerzõdésnek nem lehet a csak kötelezõ részeit figyelembe venni, hanem a följogosító rendelkezéseket is alkalmazni kellene, mert nagyon torz szemlélethez vezet az, hogyha csak a ránk kötelezõ hatályú kötelezvényeket megállapító rendelkezéseket tartjuk be, de a ránk elõnyöket jelentõ szerzõdéses részeket azt már eleve kiiktatjuk a gondolkodásunk körébõl.

Nem én neveztem el ezt a kárpótlási törvényt zsidókárpótlási törvénynek. Ilyenként használta a média, ilyenként fûztek hozzá különbözõ megjegyzéseket a legkülönbözõbb pártok, ezért most tisztességtelen a Független Kisgazdapárt esetében egy antiszemitizmust hazudni a Kisgazdapártra, amikor - ne haragudjon, éppen az elõbb mutattam rá - a Kisgazdapárt semmi mást nem kíván, mint egy tisztázott tényállást. Tudjuk azt, hogy mennyi pénzt, vagyontárgyat fordított Magyarország erre a célra, és mennyit kíván még fordítani. Enélkül nincs döntési helyzet. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage