Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint az, ami az adótáblázattal kapcsolatban a médiák közremûködésével az utóbbi hetekben lezajlott, az egy gusztustalan színjáték, ugyanis Horn Gyula a fõrendezõje ennek a színjátéknak, és hogy Horn Gyula milyen szerepet oszt ki a frakcióra, milyen szerepet a saját kormányára, az - úgy gondolom - mindig az õ érdekeinek függvényében jelenik meg.

Ez az egész adórendszer, úgy ahogy van - a Független Kisgazdapárt álláspontja szerint - elfogadhatatlan, de nemcsak az adótáblázat és nemcsak az adórendszer, hanem az egész gazdasági konstrukció, az a tehetetlenség, az a dilettantizmus, amelyet ez a kormány nap mint nap felvonultat, hiszen gondoljanak arra, hogy a Nemzeti Bank csõdjétõl és a gazdaság csõdjétõl a 2000 milliárd forintos adósság hirtelen felbukkanásától kezdve a jövedelemadó- táblázat alsó és felsõ kulcsáig bezárólag nincs olyan tétel, amellyel józan ésszel egyet lehetne érteni.

Ezért a Független Kisgazdapárt álláspontja az - nem az itt a kérdés, hogy az MSZP frakciójának vagy a kormánynak van-e igaza, melyikük terjeszt elõ jobb 3 javaslatot vagy kevésbé jó javaslatot -, ez az egész - úgy ahogy van - elfogadhatatlan, egy csõdpolitikának a velejárója, egy csõdpolitikának a következménye. Ezen egy módon lehetne segíteni - elmondottuk már nem egyszer, nem kétszer -, mondjon le Horn Gyula és a kormánya, és a következõ kormány, a kisgazda kormány megmutatja, hogy kell egy országot felemelni. (Zúgolódás a kormánypárti padsorokban. Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage