Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Hamarosan határozathozatalok következnek. Elõtte azonban bejelentem, hogy Kósa Lajos képviselõ úr, Fidesz, aki szintén önálló indítványt terjesztett be, indítványát a jövõ héten kívánja indokolni.

Tisztelt Országgyûlés! A napirendi ajánlás elfogadása a szokásostól eltérõen ma két ütemben történt. A Házszabály 47. § (3) bekezdése alapján az ülés megkezdése elõtt 15 képviselõtársunk kezdeményezte, hogy a napirendi ajánlás 3. pontjának idõbeli ütemezése, azaz az állam- és közbiztonságról szóló 1974. évi 17. számú törvényerejû rendelet módosítását kezdeményezõ elõterjesztés cseréljen helyet a szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló elõterjesztéssel, vagyis a tvr.-módosításra idõben elõbb kerüljön sor.

Tisztelt Országgyûlést! A Házszabály szerint errõl a javaslatról vita nélkül, kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az ismertetett indítvánnyal? (Derültség.) Tisztelt Országgyûlés! (Szavazás kézfelemeléssel.) Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság által elõterjesztett napirendi ajánlásról határoz az Országgyûlés. A házbizottságnak az Országgyûlés ülésének napirendjére, idõtartamára és elõterjesztések együttes tárgyalására, illetõleg a politikai vitanap idõkeretére vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás kézfelemeléssel.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta. 16

Tisztelt Országgyûlés! Ennek megfelelõen soron következik a lakás- takarékpénztárakról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Az elõterjesztés T/2840. számon, a bizottságok ajánlásai pedig T/2840/14-15. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Akar László pénzügyminisztériumi politikai államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage