Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ugyanott folytatnám, ahol Varga Mihály képviselõtársam abbahagyta. Itt törvénysértésekrõl van szó, és ezzel szemben kormánypárti oldalról bizonyos javulásokat emlegetnek.

Azért is rettenetesen veszélyesek ezek a törvénysértések, mert rossz vért szülnek, rossz példát szolgáltatnak.

Emlékeznek képviselõtársaim arra, hogy az ÁSZ fölhívta a figyelmet, hogy bizonyos 27,2 milliárd forintos átutalás történt az MNB számlájára, éven belül. Ami törvénysértõ. Ezt egy helyettes államtitkár elrendelte és végrehajtották. Egyértelmûen törvénysértõ, és azért is veszélyes, mert esetleg más államtitkárok - vagy esetleg helyettes államtitkárok - úgy gondolják, hogy ilyenre nekik is van lehetõségük.

Épp a napokban derült fény egy másik esetre, amikor szintén egy helyettes államtitkár úgy gondolta, hogy õneki joga van elrendelni, hogy egy olajterméket forgalmazó cégnek a 83 millió forintos büntetését ne kelljen befizetnie, és elengedték. Ez ügyben egyébként a legfõbb ügyész óvást emelt.

De említhetném ezt a bizonyos kezességvállalás-túllépést.

Tisztelt Képviselõtársaim! Horn miniszterelnök úr több esetben, több adatot szolgáltatva hívta föl a figyelmet arra, hogy az elõzõ kormány milyen galád módon lépte túl hatáskörét, és vállalt a jelenlegi kormány felelõsségére kezességet. Úgy látszik, Horn úr már tudta azt, hogy a kormánya ezt a törvénysértést elkövette, elõremenekült, és úgy próbált takarózni, hogy lám, már az elõzõ kormány is elkövetett ilyen galádságokat, (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi, hogy lejárt a felszólalás ideje.) tehát nekem ebben már van lehetõségem. Köszönöm. (Szórványos taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage