Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Hát, államtitkár úr, borzasztó kevés az idõm, az elõbb ön említette, hogy mintegy 8 milliárd forint megmaradt, vagyis nem lett fölhasználva a kedvezõtlen adottságú területeken a kistermelõk támogatására. Kérdezem: nem lehetne-e valamilyen átcsoportosítást végrehajtani?

Azonkívül éppen a zárszámadás tárgyalása kapcsán kiderült, hogy bizony jelentõs mennyiségû elkülönített pénzalapok maradtak meg úgymond, nem tudom, nem lehetne-e egy nagytakarítást csinálni, esetleg a Pénzügyminisztériummal karöltve.

Új ültetvények. Hát én azt gondolom, hogy a szám önmagáért beszél. Önök ugyan támogatnak új ültetvényeket, ennek ellenére erre az évre 6- 7 ezer hektárral kevesebb almaterület van Magyarországon. El lett döntve tehát, hogy az alma - mint stratégiai mezõgazdasági termék - már nem szerepel az elképzelésekben.

Furcsa számomra a hír, hogy az Alma Terméktanács nem jelentkezett, hiszen az ön államtitkártársával tárgyaltak csütörtökön, pontosan ebben az ügyben, ahol részt vett a Szabolcs Megyei Agrárkamara elnöke, Lakatos András képviselõtársunk is, aki olyan ígéretet tett (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi, hogy a felszólalás ideje lejárt.) például a szabolcsi almatermelõknek, hogy 4-500 millió forintos támogatást kaphatnak esetleg, de önök fognak dönteni, hogy lesz-e 1,4 milliárd forint. Azt gondolom, hogy ennyi. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage