Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérem, foglalják el helyüket, szavazás következik!

Tisztelt Országgyûlés, ha én elkezdem a szavazást, és a Ház nem határozatképes, annak bizonyos következményei vannak azokra nézve, akik nincsenek jelen.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba- vételrõl való döntésre kijelöltem a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést, az érdeklõdõ képviselõk a Bizottsági Fõosztály, fõemelet 1-es és 2-es szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Torgyán József képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, sürgõs tárgyalást kérve nyújtotta be az országgyûlési képviselõk vagyongyarapodását vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyûlési határozati javaslatát. Megkérdezem az elõterjesztõt, kívánja-e a sürgõsséget két perc idõtartamban megindokolni? Nem kívánja. (Általános derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik.

Kérdezem a Tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 188 igen, 21 ellenszavazat és 34 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti, illetõleg tegnapi ülésünkön több elõterjesztés... (Általános moraj.) Egy kis figyelmet kérek, tisztelt képviselõtársaim. Múlt heti, illetõleg tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom ezért a Tisztelt Országgyûlésnek, hogy a párizsi békeszerzõdés 27. cikke 2. pontjának végrehajtásával kapcsolatos feladatokról szóló... Ez törvényjavaslat? ...országgyûlési határozatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett az országgyûlési határozatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Ugyancsak indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a munkaügyi ellenõrzésrõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 258 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Ugyancsak lezártuk a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 263 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság légterének NATO-repülõgépek által történõ igénybevételérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést H/2856-os számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Fodor István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage