Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Demeter Ervin képviselõtársam azt állította az elõbb a szónoki emelvényen, hogy a kiegyenlítõ rendszer csökken azáltal, illetve a kiegyenlítõ funkció a települési önkormányzatoknál csökken azáltal, hogy a céltámogatásokra és a címzett támogatásokra kevesebb a forrás.

Ez egy súlyos tévedés, kedves képviselõ úr. A céltámogatások és a címzett támogatások pontosan azoknak az önkormányzatoknak kedveztek, akiknek volt saját erejük a beruházásokhoz szükséges források, állami források megpályázására. Ez persze nem baj, ez egy jó dolog, hogy ez az önkormányzat, amelyiknek van, ezt megteszi, és ehhez a megfelelõ állami forrást hozzárakva sikerül a beruházást megvalósítani.

A kiegyenlítést a területfejlesztési tanácsok és a területfejlesztési célú pénzeszközök biztosítása hozza, hiszen a megyei területfejlesztési tanácsok döntenek arról, hogy az az önkormányzat, amelyiknek nincsen meg a saját ereje, az céltámogatáshoz és a címzett támogatáshoz megkapja a megfelelõ forrást, és hogy azok az önkormányzatok is lehetõséget kapnak a beruházásra, akiknek a saját erejük ehhez nincsen meg. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage