Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Mint a vitanap kezdeményezõje hagytam - kevés idõt ugyan - magamnak néhány szót a zárszó elõtt.

A kormánynak alkotmány szerint kötelessége beszámolni saját tevékenységérõl, tehát jobb lett volna, ha ezt a kormány kezdeményezi, és nem egy ellenzéki képviselõ kényszerül erre. Bár hozzá kell tennem, kormánypárti képviselõk is aláírták a kezdeményezõ ívet.

Szerettem volna, ha valóban beszámolót hallunk a kormány kétéves munkájáról, annak hatásairól. Nem ezt hallottuk, miniszterelnök úr. Az elõzõ kormánynak egyévi munka után azt mondták, hogy hagyja abba az elmúlt 40 év emlegetését, most már a saját munkájáról beszéljen. Miniszterelnök úr, két év munkája után a beszédének kétharmad részét az elõzõ négy év emlegetése tette ki. Azt hiszem, úgy gondolja miniszterelnök úr, hogyha az elmúlt kormányról beszél, és annak a munkáját nagyon alacsonyra minõsíti, akkor talán a sajátja magasabbnak látszik.

S még valamit, ami véleményem szerint nagyon lényeges. Nem hallottunk ebben a miniszterelnöki beszédben sem értékelést az eddigi munka hatásairól, társadalmi hatásairól, sem jövõképet, miniszterelnök úr. Nem tudjuk, hogy merre tart a kormány. Nyilván azért a cím az, hogy: Félidõben - és nem Félúton -, mert nem tudja a kormány, hogy milyen úton jár. Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage