Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Elsõsorban szeretném önöket tájékoztatni, hogy a matricákkal kapcsolatos hírek, bejelentések természetesen megérkeznek a rendõrséghez is, eddig azonban semmilyen ellenõrzés, illetve a matricák tételes vizsgálata sem igazolta az ezzel kapcsolatban terjedõ híreket: bõrön keresztül felszívódó matricákat árusítanak. Ugyanakkor azonban mégis egyetértek azzal, ahogy Torgyán József elnök úr, illetve képviselõ úr ezt a kérdést a Ház napirendjére hozta, mert ahogy az eddigi felszólalások is alátámasztják, ez valóban egy olyan fontos kérdés, ami mindnyájunkat, a politikát is kell hogy foglalkoztasson. Itt a rendõrség erõfeszítései valójában nem elegendõek, nem elegendõ a bûnüldözõ tevékenység erõsítése - ez egyébként megtörtént, és folyamatosan megtörténik - , nem elegendõ a rendõrség részvétele a nemzetközi szervezetek munkájában, nem elegendõ a rendõrség bûnmegelõzési tevékenységének az erõsítése ezen a területen, hanem valóban a társadalom összefogására van szükség, arra, hogy mindenki, aki a maga helyén a megelõzés érdekében tenni képes, az valóban tegyen ennek az érdekében.

Ezért egyetértek azzal, hogy ez a téma valamilyen módon kerüljön a nyilvánosság elé, vita formájában természetesen. Én szívesen veszek minden olyan elképzelést, ami támogatja azt, hogy ezen a területen valóban összefogjunk, mert én is úgy látom, hogy a 24. órában vagyunk, amikor talán még a leselkedõ veszélyeket megelõzhetjük, illetve az ügy terjedését fékezni tudjuk.

Tájékoztatom arról is önöket, hogy a bûnmegelõzési program keretében külön témaként foglalkozunk ezzel a kérdéssel, és arra kérek mindenkit, hogy támogassa azt az összefogást, ami ebben kialakítható (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) valóban a gyerekek, a fiatalok érdekében. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage