Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselõtársaim! Azt hiszem, gyönyörû példája volt ez a felszólalás, amit az államtitkár úr tett annak, hogy nem tudja, hogy mi van Pincehelyen. Nem tudja, mert traumatológia, baleseti sebészet mûködik Pincehelyen, és nem tudja azért, mert koronáriaõrzõ van Pincehelyen, ugyan nem a népjóléti miniszter úr jóvoltából, hanem a német testvérmegye volt az, aki ezt ajándékozta. És hogy évek óta finanszírozási gondjai vannak a kórháznak, ezt köszönhetjük Szabó miniszter úrnak, aki hozzájárulását adta, hogy a 0.75-ös szorzóval lehetetlenné tegyék nyolc hónapig a kórház mûködését, és valódi anyagi gondok közé kerüljön a kórház. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ez a térség a gazdasági és történelmi mutatók alapján Szabolcs-Szatmár megyével egyenértékû. Egy gazdaságilag elmaradott térség marad ellátatlanul. Úgy kívánják megszüntetni ezt a kórházat, hogy nem gondoskodtak arról, hogy mentõ legyen, hogy mentõállomás legyen, hogy mentõorvos és mentõtiszt.

Tisztelt Képviselõtársaim! Éjszaka egyetlenegy mentõ ügyel. Vasárnap éjjel Dombóvárról jött ki egy beteghez mentõ, egyórás mentõzéssel ért el Pincehelyig, majd ezt követõen vitték be a beteget Szekszárdra a kórházba, mert ez a beteg a már bezárt osztályra nem tudott befeküdni.

Tisztelt Képviselõtársaim! A kormánynak egészségügyi politikája két év óta csak rombolja azt az egészségügyet, amit nagy nehezen ezen a környéken a lakosság segítségével sikerült életben tartani és felépíteni. A Magyar Demokrata Fórum ezért is kíván tüntetni, és ezért megy október 5-én az Országgyûlés elé Pincehely és környékének lakosságával, hogy a miniszter urat jobb belátásra bírjuk. E vészhelyzetben (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) nyújtottam be egy törvénymódosító javaslatot, és még a mai napig abban bízom, hogy az Országgyûlés meg... (Az elnök kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage