Medgyessy Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Én azt gondolom, hogy nagyon fontos a pontos információ és a világos beszéd. Én azt hiszem, hogy amit itt elmondott képviselõ úr, abban új momentum nem hangzott el, ami a 12 milliárdos történetet illeti. Errõl a parlament hosszas vitát folytatott. Talán érdemén túlmenõ vitát is folytatott.

Ami viszont a garanciavállalások kérdését illeti, ott két lehetõség van. Ugye, ismeretes a Ház elõtt, hogy egy üzleti megállapodás az csak úgy hozható nyilvánosságra, ha a megállapodás minden egyes résztvevõje hozzájárul ehhez. Én a magam részérõl - mint a Pénzügyminisztérium képviselõje - ehhez hozzájárulok. Fogom kérni a két másik tulajdonost, tehát az EBRD képviselõjét és a GEC képviselõjét, hogy járuljanak ehhez hozzá. Ha megkapom a hozzájárulást, akkor nyilvánosságra fogom hozni, mert nem látok benne semmi olyasmit, amit rejtegetni kellene.

Ha nem kapom meg a hozzájárulást, akkor van egy másik lehetõségem. Felajánlom képviselõ úrnak, hogy a titkossági záradék aláírásával áttanulmányozhatja az aktákat. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage