Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Hosszú ideig a magyar egészségügy sikerágazata volt a mentõszolgálat. Én emlékszem még arra is - tekintettel arra, hogy elég sok évet megéltem -, hogy évente milyen büszkén hivatkoztunk a magyar mentõszolgálat eredményeire, már a '40-es évektõl kezdõdõen.

Ma ez a mentõszolgálat többé-kevésbé a padlón van. Tekintettel arra, hogy tagja vagyok annak a vizsgálóbizottságnak, amely az egészségügyi pénztárnak a helyzetét vizsgálja, ennek következtében tudom - be fogunk számolni egyébként rövidesen a parlamentnek vizsgálataink eredményeirõl -, hogy a mentõszolgálat meglehetõsen nehéz helyzetben, adósságok között végzi a munkáját.

Ugyanakkor a vizsgálat azt is kimutatta, hogy vannak ezek a magán- mentõszolgálatok, amelyek egy-egy szolgáltatásukért néha háromszoros összeget is felszámítanak, a magánszállítók jóval nagyobb összegeket vesznek fel, és nemcsak az az egy súlyos sikkasztásos eset, amirõl a képviselõtársam beszélt, jellemzi ezt a nagyon fontos szolgáltatást, hanem tömegesek az ezekkel kapcsolatos visszaélések.

Nekünk segíteni kell a mentõszolgálatokon, és a Független Kisgazdapárt az Országos Mentõszolgálat megsegítését és költségvetési támogatását is messzemenõleg szükségesnek tartja. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage