Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Amint az ön elõtt is ismeretes, óriási megdöbbenést keltett a közelmúltban a nemzetközi szélhámos, Zemplényi György törvénytelen hazacsempészése, részére hamis útlevél készítése, hamis útlevél felhasználása, és ebben a külügyminiszter úr és az ön személyes közremûködése.

Netán egy újabb Carlos-ügyrõl lenne szó? Vagy egy Gerõ-ügyrõl? Az utóbbiról - gondolom - azért nem, mert hiszen õt még a jogelõd kormány szõnyegbe csavarva csempészte haza egy furgonnal, önök pedig, amint az köztudott, repülõgéppel hozták haza a szélhámos Zemplényi Györgyöt.

Kérdezem miniszter úrtól, hogy kevesli talán miniszter úr a Magyarországon található szélhámosokat, hogy egy nemzetközi szélhámost csempésznek haza, és vonnak ki ezáltal az Interpol hatáskörébõl, és vonják ki az izraeli titkosrendõrség, a holland titkosrendõrség, vonják ki a svéd rendõrség hatáskörébõl, és egy olyan személlyel teszik mindezt, aki ráadásul még az egyházat is igyekezett lejáratni, hiszen ismeretes Roy atyaként történt mûködése.

Felmerül a kérdés, hogy netántán meggyónt-e a miniszter úr Roy atyának, és mirõl tett említést, és egyáltalán (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ lejártát.) ... egyáltalán, befejezem a mondatot, elnök úr. Mi ösztönözte önöket arra, hogy egy ilyen cselekményt (Az elnök ismét pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) elkövessenek? Várom a válaszát.

( A jegyzõi székben dr. Trombitás Zoltánt Sasvári Szilárd váltja fel.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage