Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Ez az ügy több alkalommal szerepelt már a parlament nyilvánossága elõtt, én most csak megismételni tudom az elhangzottakat. Elõször is, Kovács Lászlónak vagy nekem semmilyen személyes közremûködésünk nem volt Zemplényi György hazahozatalában, akit nem hazacsempésztek egyébként, hanem önként jött haza.

Ami a hamis útlevél ügyét illeti, itt szemmel láthatóan az ügy megítélését illetõen véleménykülönbség alakult ki az ügyészségen belül is, ezért legutóbb Györgyi Kálmán fõügyész úr elmondta, hogy vizsgálatot indít ebben az ügyben, illetve az ügy megítélését illetõen, és nyilván a vizsgálat eredményérõl a tisztelt Házat tájékoztatni fogja.

Azt is elmondtam több alkalommal, hogy egy több százmillió forintos csalással Magyarországon gyanúsított bûnözõ hazahozatala és felelõsségre vonása a magyar bûnüldözõ szervezetek részérõl, azt hiszem, alapvetõ érdekünk kellett hogy legyen, és ezért történt a hazahozatalában az ilyen fajta közremûködés, aminek - mondom még egyszer - az egyes elemeit vizsgálni kell. A hazaérkezése után a rendõrség õrizetbe vette, az ügyészség javaslatot tett az elõzetes letartóztatásba helyezésére, nem ezeken a szervezeteken múlott, hogy Zemplényi György végül is szabadlábon van, de azt én garantálhatom, hogy a felelõsségre vonást itt, Magyarországon elkerülni nem fogja. Az Interpol egyébként azért körözte, mert Magyarország adott ki ellene nemzetközi körözést, és e tekintetben semmilyen szemrehányás a Magyar Köztársaságot nem érte. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage