Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elõször is szeretném megköszönni Torgyán képviselõ úrnak, hogy amikor arról van szó, hogy tíz másodpercet elvettek az idejébõl, akkor sokkal ingerültebben reagál, mint egyébként ezt a Zemplényi ügyében tette, nyilván nem azonos súlyú a két dolog egymással, az ön által felvetettek függvényében ezt én is így ítélem meg.

Kovács László külügyminiszter és én nem keveredtünk bele ebbe az ügybe, ön kíván belekeverni minket, de ez sajnos nem fog menni. Azt is elmondtam már, hogy a koppenhágai konzul jelentkezett a külügyi ügyeletnél, aki konzultált a belügyi ügyelettel, az pedig a rendõri vezetéssel, és ezután döntöttek Zemplényi György hazahozatala mellett.

(13.40)

A vizsgálat, amit a fõügyész végez, majd nyilván erre is ki fog egyébként terjedni. És még egyszer csak megismételni tudom, hogy nem értem, hogy miért zavarja ennyire a Kisgazdapártot, (Az elnök poharra megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) hogy Torgyán Józsefet hazahoztuk - a felelõsségre vonást nem fogja elkerülni. (Derültség.) (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage