Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Úgy gondolom, államtitkár úr, hogy ez az ügy is rámutat arra, hogy a jövedéki termékkörben van egy nagyon nagy probléma, és itt önmagában nem is a kormánynak a felelõsségre vonása az érdekes, hanem az, hogy az állami költségvetésbe a jövedéki termékkörbõl befolyó adó befolyik-e vagy sem; illetõleg hogy egyáltalán mennyi az a kinnlévõség, ami befolyhat még.

És én úgy ítélem meg, hogy egy nagyon fontos tanulságot önöknek is le kell vonni. Ez az ügy is rámutat arra, hogy sajnos, a VPOP például a bírságolás tekintetében nem állt ebben az ügyben a helyzet magaslatán. Az ÁSZ- vizsgálatok is azt bizonyítják, hogy számos jövedéki termékkörben lefolytatott ajánlás kapcsán a VPOP nem áll a helyzete magaslatán. Ez probléma, mert õ hivatott ezeknek a beszedésére, vagy legalábbis az ellenõrzésére. A jövedéki termékkör egy részében - kétségtelen - az õ felelõsségük megáll.

Ezekbõl a tanulságokból le kell nekünk azt szûrni, hogy igenis, ha hozzá akarunk jutni ezekhez a bevételekhez, ha a költségvetés hozzá akar jutni, akkor valamit a VPOP ezen tevékenységével is kell kezdeni, mert ha ez így marad, akkor semmi esélyünk arra, (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) hogy a továbbiakban befolynak ezek az összegek. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage