Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Homály fedi az energiaszektort érintõ privatizációs szerzõdések lényeges pontjait, holott állami vagyon értékesítésérõl, tehát közvagyon értékesítésérõl van szó, és a legalapvetõbb közszolgáltatási szférát, az energiaszektort érinti.

Suchman miniszter úr a sajtón keresztül megüzente a képviselõknek, hogy betekintést enged ezekbe a szerzõdésekbe. Örömmel vállaltuk, és dátumot kértünk a miniszter úrtól, mire a válasz az alábbi volt: "Az eddig értékesített hat áramszolgáltató és három erõmûvi társaság adásvételi szerzõdései egészében véve nem nyilvános dokumentumok. Az aláíró felek kölcsönösen kötelezték magukat a szerzõdésben arra, hogy a másik fél hozzájárulása nélkül nem fedhetik fel a szerzõdés tartalmát." Ez szokásos eljárás a miniszter úr szerint hasonló tranzakciók esetében, az üzleti titok megõrzése érdekében.

Miniszter úr, ez nem magánokirat, itt nem magánvagyonokról van szó, a köz vagyonáról. Kérdésem az, hogy mit tett ön annak érdekében, hogy ezek az egyébként homályban lévõ szerzõdési feltételek napvilágra kerüljenek? Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage