Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS ipari és kereskedelmi miniszter: Tisztelt Képviselõ Asszony! Az átláthatóság annyit jelent, hogy többszektorú döntéshozatali mechanizmusban, ez a nyilvános, privatizációs törvényben le van rendezve. Szeretném emlékeztetni arra - és elnézést kérek, hogy én emlékeztetem -, hogy hatpárti felügyelõbizottság valamennyi áramszolgáltató és gázszolgáltató társaság privatizációs döntésében részt vett. Még egyszer mondom: hatpárti.

Szeretném arra is emlékeztetni, hogy a sajtóban 1994 óta én magam kérem és javaslom a parlamenti privatizációs ellenõrzõ bizottságnak a létrehozását. Arról is szeretném tájékoztatni, hogy közel önhöz, gazdasági kérdésekkel foglalkozó MDF-es szakértõvel beszéltem nemrégiben arról, hogy hozzák már létre, tekintettel arra, hogy én magam írtam újra a frakcióvezetõknek: fontosnak és szükségesnek tartom, ugyanúgy, mint '94-ben, amikor nem foglalkoztam még privatizációval, most is, hogy legyen a parlamentnek is privatizációt ellenõrzõ albizottsága.

(14.00)

Tessék meggyõzõdni, valamennyi frakcióvezetõnél ott van, nincs hatásköröm többet tenni ebben az ügyben, és osztom a véleményét ez ügyben. Köszönöm. (Szórványos taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage