Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Rendkívüli módon elszomorított a válasza, különösen az a része, hogy hasonló esetek is voltak. Hogy az ilyen leveleket utasításnak lehet-e tekinteni, vagy sem, azt döntse el a nézõ meg a hallgató. Egy azonban biztos, hogy amíg egy törvény hatályos, addig azt a törvényt be kell tartani.

Ebben az ügyben három döntés született. A szabályok szerint ez azt jelenti, hogy a második döntés, vagyis a 83 millió, az jogerõs volt. A jövedéki törvénynek a 70. §-a pedig úgy szól, hogy a jogerõs jövedéki bírság sem hivatalból, sem kérelemre nem engedhetõ el, és nem mérsékelhetõ.

Tehát ezt megtennie senkinek nem volt joga, és nem tudok elképzelni olyasfajta magyarázatot, amely ezt a teljesen egyértelmû szabályát a jövedéki törvénynek másképp tudná magyarázni.

Nem véletlen, hogy nem engedélyezi a jövedéki törvény azt, hogy a jövedéki bírsággal összevissza játsszon a közigazgatás, hanem bírósághoz kell és lehet fordulni az adott esetben, nyilván ezért született késõbb ilyen döntés is. Én nagyon örülnék, hogyha ilyen levél soha többé nem fordulna elõ. (Taps a Néppárt padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage