Morvai Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

MORVAI FERENC (FKGP): Nem fogadom el a választ, annál is inkább, mert sajnos arról kell most itt meggyõzõdnöm, hogy az államtitkár úr nincs tisztában a gyöngyösi körülményekkel. (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) Ismételten kell mondanom, hogy nem a régi kórházról beszélek, tõle 200 méterrel épült egy új kórház, teljesen új kórház, ami a környék, több mint 100 ezer ember ellátásában meghatározó szerepet játszott.

Ez az új kórház, ami alig egy éve mûködik, nem tud tökéletesen mûködni azért, mert önök valóban 14 milliót adtak, de 30 millió forint kellett volna, amit õk már korábban kölcsönkértek a mûködtetéshez. De hozzátartozik a témához, hogy a környékben nem csak a gyöngyösi kórháznál vannak a gondok.

Megkérdezem, hogyha ellehetetlenül a gyöngyösi kórház, hová fognak menni a környéken lakók gyógyulásra? Egerbe? - ahol 40 ággyal csökkent az amúgy is túlzsúfolt kórház, és több mint 50 kilométerre van. A kékestetõi szanatóriumba, amit most újítottak föl? - és leállítottak; és olyan információk vannak Gyöngyös környékén, hogy Lépes államtitkár úr fogja majd megvásárolni. (Derültség, moraj a teremben.) A mátrai gyógyszanatóriumba? - ami túlzsúfoltságára tekintettel 30 ággyal csökkent. Vagy a hatvani nagykórházba? - ahol, kérem szépen, tíz röntgengépbõl csak egy mûködik, mert nincs pénz a följavításra, ahol a legutóbbi esetben nem volt altatóorvos, Budapestrõl hozták el, mert nincs pénz az altatóorvos alkalmazására, és amelyik kórház felújításra szorul.

Úgy gondolom, hogy a térségben, amennyiben a nagy múltú gyöngyösi kórház ellehetetlenül, akkor kétséges lesz a Gyöngyös és környékén lakó állampolgárok gyógyítása. Ezért nem tudom elfogadni összességében az ön válaszát, és kérem önt, szíveskedjen újból megvizsgálni, hogy én az új kórházról beszéltem, hisz' már egy fél éve a régi kórház nem mûködik, tisztelt államtitkár úr. Én arról beszéltem, amit egy éve adtak át pontosan, ezért tisztelettel kérem önt újból átnézni a kérdést. (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi, hogy letelt a felszólalás ideje.), mert ön nincs tisztában a Gyöngyös környéki helyzettel. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage