Kiss Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Képviselõ Asszony! Tisztelt Ház! A közalkalmazotti törvényben nem fordul elõ olyan hátrányos megkülönböztetés, amirõl tetszett itt szólni és kérdezni. Hiszen a közalkalmazotti törvény bértáblázata - ahogy itt ön is mondta - osztályba sorolja képzettség, szakképzettség és munkában eltöltött idõ alapján az érintett dolgozókat. Azt gondolom tehát, hogy amirõl tetszett kérdezni, az a köztisztviselõk, köztisztviselõi fizikai dolgozói állományba besoroltak problémája.

Tehát a kérdésére a formális válaszom az az, hogy a közalkalmazotti bértábla éppen a szakképzettségeket ismeri el, ezért aztán az A, B, C és így tovább folytatható osztályai megkülönböztetetten figyelnek oda a megszerzett szakképzettségre. Ami a köztisztviselõket illeti, ott valóban a IV. besorolási osztály, amelyik a fizikai munkára vonatkozik, nem tesz különbséget iskolai végzettség és szakképzettség szerinti besorolásról, ugyanakkor maga a köztisztviselõi tábla tudja a differenciálást. Ezt a differenciálást meghatározott határok között vezetõi, munkáltatói döntésre bízza, s ez a differenciálás lehetõvé teszi iskolai végzettség, szakképzettség, többlettudás, többletteljesítmény elismertetését.

Én evvel együtt is úgy látom, hogy a köztisztviselõi törvény módosításának elkészítése során a probléma rendezési lehetõségét meg kell vizsgálni, tekintettel arra, hogy a köztisztviselõi tábla többi osztályában van mód ezen szempontok törvény által diktált figyelembevételére is. Kérem, ezzel fogadja el válaszom. (Taps.)

(16.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage