Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Asszony! Valóban, a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat, egészen pontosan külsõ szakértõk bevonásával kidolgozott egy konstrukciót, amely lehetõvé teszi, hogy az adósság egy része az államháztartási körön kívülrõl kerüljön rendezésre. Készült a tárgyban egy kormányzati tájékoztató a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat beterjesztésében, ami arra volt hivatott, hogy a konstrukció elveit bemutassa.

A kormány nem ellenezte, de felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy a hatályos, a társadalombiztosítási alapokra vonatkozó törvények betartásával a konstrukciót nyílt piaci alapon és úgy lehet megvalósítani, hogy ez az állam számára sem közvetve, sem közvetlenül terhet nem jelenthet.

A konstrukció bemutatását hivatott, a tájékoztatóban szereplõ példa valóban tartalmazta a Postabank nevét. Azonban a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat adósságlebontási törekvései egy nyitott bankkonzorciummal - jelenlegi tagjai az OTP, a Postabank, az MBFB Rt. - kívánja megoldani.

A konstrukció gyakorlati kidolgozása, ismereteim szerint, még a legelején tart. Ezért most nem vállalkoznék arra, hogy ennek a szakmai részleteit ismertessem. Gondolom, ahogy a javaslattevõk ezt részletesebben kidolgozták, nyilvánvalóan az önök kérdéseire majd fognak tudni válaszolni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage