Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! A mai napon, a napirendet megelõzõ beszélgetés során ez a kérdés már fölmerült lényegében, ahol a pénzügyminiszter úr válaszolt. Tulajdonképpen ugyanazt a választ tudom most megismételni. Nevezetesen, hogy az üzleti életben általánosan szokásos elveknek megfelelõen, amikor egy konkrét adásvételi szerzõdést aláírnak, akkor a felek kívánhatják azt, hogy ezt üzleti titokként kezeljék a továbbiakban. Ez általában nagyobb tranzakcióknál így szokott lenni.

Ebbõl következõleg nem vagyunk jelenleg abban a helyzetben, hogy a szerzõdést aláíró egyéb felek, tehát a vásárlók hozzájárulása nélkül a nyilvánossággal ismertessük azt, ami a szerzõdésben az ön kérdésével összefüggésben van. Meg fogjuk kísérelni az õ hozzájárulásukat megszerezni. Amennyiben ezt megadják, akkor természetesen a szélesebb közvéleménnyel is ezt ismertetni tudjuk.

Amennyiben nem adják meg, akkor az a lehetõség áll csak fönt, hogy az a képviselõ úr, aki ezt igényli, a megfelelõ titoktartási nyilatkozat aláírása után megtekintheti ezt a szerzõdést. Jelzem, hogy ahogy ön is mondta a kérdésfeltevésében, van az ön pártjában is olyan képviselõ, aki láthatta ezt, de köti õt is - kétségkívül - a titoktartás. Legfeljebb csak annyit mondhat, hogy rendben van, vagy nincs rendben. De nyilván a részletekrõl nem nyilatkozhat.

(16.20)

Egyébként azt szeretném az újsághírekkel kapcsolatosan ismételten aláhúzni, hogy ilyen tárgyban kifizetés az állami költségvetés részérõl mind ez ideig, a mai napig nem történt, és reméljük, hogy a késõbbiekben sem fog történni. Tudom, hogy ez a válasz csak részlegesen elégíti ki az ön egyébként jogos kíváncsiságát, de azt gondolom, hogy megindokoltam, hogy adott helyzetben nem áll módomban ennél többet mondani. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage