Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyûlés! Szeretném eloszlatni azt a téves álláspontot vagy annak indokait, amelyet az imént ismertetett elnök asszony, amely szerint a házbizottság arra a következtetésre jutott volna, hogy ilyen kérdésekben nem lehet módosító javaslatokat elõterjeszteni, ezek személyi kérdések.

Tisztelt Országgyûlés! 1994-ben személyi kérdésként három, úgynevezett

tvilágító bírót választott ez az Országgyûlés, hatéves történetének egyik eseményeként, majd az önök többségének álláspontja szerint az erre vonatkozó határozatot hatályon kívül helyezõ határozattal kapcsolatban fárasztottuk itt egymást jó néhány órán keresztül, személyi kérdést illetõ kérdésben. Én magam legalább hat módosító indítványt terjesztettem elõ ehhez a személyi kérdéssel kapcsolatos országgyûlési határozati javaslathoz.

Én remélem, hogy fog módot találni a tisztelt Országgyûlés bizalmunkat élvezõ vezetése és tisztviselõi kara, hogy erre a felvetésre reagáljon, a házbizottság álláspontját korrigálja, és ezt a teljesen a gyakorlattal és a Házszabállyal ellentétes álláspontját felülvizsgálja. Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage