Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnöknõ. Nem szeretném túlságosan hosszan igénybe venni a tisztelt képviselõtársak figyelmét és idejét. A Fidesz a maga részérõl a módosító indítványokat támogatja, ez kiderült az általános vitában elmondottakból. Szeretnénk azt a folyamatot, ha lehet, valamilyen módon fékezni, hogyha valami csoport véletlenül kitalálja, hogy az õ nevének is szerepelnie kell a magyar közigazgatásról szóló jogszabályok valamelyikében, akkor ez automatikusan bekerüljön, mert mondjuk bizonyos kormányzati hibák miatt úgy érzik a kormány egyes képviselõi, hogy ezeknek a csoportoknak ez jár, mert valamilyen korábbi probléma kapcsán megbántották vagy megsértették õket.

Ennek sok teteje nincsen, ráadásul tudjuk, hogy a minisztérium érdemi mûködésében nem ezek a pontok jelentenek igazán változást. Ellenben, ha belegondolunk abba, hogy egyes minisztériumok neve ma már milyen bonyolult és hosszú lehet, ez kifejezetten értelmetlennek tûnik.

Egyébként a Fidesz-Magyar Polgári Párt ezzel együtt - ezekkel a módosító indítványokkal együtt - sem javasolja a törvényjavaslat végleges elfogadását, de ezt majd a szavazás elõtt, illetõleg az indoklásban kifejtjük, hogy miért. Köszönöm. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage