Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársam! Nem állt szándékomban önt megsérteni, de engedje meg, hogy arra hivatkozzam, hogy a villanytáblán úgy jelent meg, hogy Tóth képviselõ úrnak MSZP-s mivolta volt feltüntetve, nem pedig az a tény, hogy bizottsági elõadóként mondta el a véleményét. Miután én akkor jöttem be, amikor ez már föl volt tüntetve, így nem tudtam másból kiindulni, mint a villanytáblán szereplõ feliratból.

A másik észrevételem: ön azt mondja, hogy van hatásvizsgálat. Nem értettem világosan, hogy 1984-bõl vagy '74-bõl. Csakhogy, igen tisztelt képviselõ úr, hadd hívjam fel az ön figyelmét arra, hogy az országgyûlési határozati javaslatot 1996. VI. hó 12-én kézbesítették a frakcióvezetõk részére, házbizottsági anyagként. Tehát ekkor került a legkorábban a kezünkbe. Hát én nem tudok mit kezdeni 1984-ben vagy 1974-ben, vagy '94-ben kiadott olyan állásfoglalással sem, amelyet ön szerint egy kitûnõ elõadó, Cseh Jenõ Bendegúz (sic!) terjesztett elõ.

Hát kérném, lehet, hogy ez kitûnõ, csak nem képezi a jelen országgyûlési határozati javaslat mellékletét, és én csak azokkal az anyagokkal tudok foglalkozni, amelyek az országgyûlési határozati javaslat részét képezik. Kérem, tessék beterjeszteni ezt az országgyûlési határozati javaslat mellékleteként, hogy ez a hatásvizsgálat tartozik ehhez az elõterjesztéshez, akkor el tudom ezt fogadni. Az Alkotmánybíróságnak a hatásvizsgálatát sem tudom figyelembe venni, mert az sincs ilyen értelemben hatásvizsgálatként, az Országgyûlés hatásvizsgálataként beterjesztve. Kérem, tegyék meg, és akkor lehet róla vitázni. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage