Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon örülök, hogy a részletes vitában immár a kormányzat is felismerte: jogilag jogállamban vagyunk, erre nincs szükség. A pártoknak a hozzájárulását meg lehet úgy is szerezni, tisztelt államtitkár úr, hogy tartunk egyeztetõ tárgyalásokat, és abban az esetben nem határozati javaslatot lehetett volna beterjeszteni, hanem azt a törvényjavaslatot, amely a végrehajtásnak a legfontosabb feltétele.

Ez, ami miatt idáig is a Magyar Demokrata Fórum, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz-Magyar Polgári Párt kifogásolta a kormány eljárását a késlekedés, az idõhúzás egy olyan formális határozati javaslattal, amely valóban nem viszi elõbbre a megoldást. Mert nincs benne semmi olyan, ami egyébként idáig ne történhetett volna meg. Ez az egyik.

A másik pedig, amit államtitkár úr is említett. A Magyar Demokrata Fórum érdekelt abban, hogy gyorsan, adott esetben az Országgyûlés minimális leterheltsége mellett a kérdés megoldódjék. Az Alkotmánybíróság határozata egyértelmûen kétfajta megoldást írt elõ: vagy a kormány állapodjon meg az érintett szervezetekkel, vagy az Országgyûlés egyébként, valamilyen módon döntõ lépésre szánja magát. A kormány idáig nem tájékoztatta egyébként az ellenzéki pártokat a tárgyalás menetérõl, ezért ismételten csak arra szeretnék rámutatni, hogy ez a határozati javaslat egyáltalán nem gesztus értékûként értékelhetõ, hanem pótcselekvésként. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage