Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, hogy terméketlenné válik az a vita, ahol az embert nem pontosan idézik. Én ugyanis Braham mûvébõl idéztem, és a Braham mûvére hivatkozva mondottam azt, hogy az ide-vonatkozó tényállást fel kell deríteni. Na most, amint az az eddigi vitából is kiderült, mi nem a beterjesztés jogosságát vagy jogtalanságának kérdését vitatjuk, hanem azt mondjuk, hogy ennyire pongyola módon nem lehet a Ház elé terjeszteni egy országgyûlési határozati javaslatot.

Tetszett volna - igen tisztelt elõterjesztõk és igen tisztelt bizottság - észrevételezni, hogy ezek a tények nem szerepelnek az anyagban, amelyekre önök hivatkoznak. Tehát nem lehet állandóan visszahivatkozni különbözõ személyekre és olyan anyagokra, amelyek nem kerültek be az országgyûlési határozati javaslatba. Mert teljesen igaza van az elõttem szóló képviselõ úrnak abban a kérdéskörben, hogy az országgyûlési határozati javaslat nem tartalmazza azokat a kifejezéseket, amelyekre önök rendszeresen hivatkoznak a vita során.

Lehet, hogy az indokolási része bizonyos elemeket tartalmaz, de miután a határozatnak csak a rendelkezõ része emelkedik jogerõre, mi kénytelenek vagyunk erre szorítkozni. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage